Blog

 • Feldmár Andrással beszélgettem

  igazságról, bosszúról, megbocsátásról

  2019. június 18. - Szerző: Dr. Buda László

  Ültünk a színpadon, egymás mellett, kezünkben egy-egy mikrofonnal. Az első percekben nem is történt sokkal több... András nem akart „elém tolakodni”, én pedig szeretek várni egy kicsit, amíg megérzem, mit is szeretnék mondani. Kedvelem ezt a csendet, azzal együtt is, hogy a hallgatóságot zavarba hozza...

  Eckhart Tolle kezdte egyszer így egy előadását, hosszas hallgatás után: „Most valószínűleg arra vártok, hogy elkezdjem. Másrészt, legtöbben talán épp azért jöttetek, hogy ráébredjetek, nem érdemes a „várakozás” tudatállapotában időzni, egy jövőbeli pillanatra készülődve, elmulasztva a „most” élményét.”

  Bővebben
 • Pszichodráma? Családállítás? Szomatodráma?

  Egy önismereti módszerekben jártas háziorvos észrevételei...

  2019. május 3. - Szerző: Dr. Buda László

  Kedves Olvasó!
  Az alábbiakban egy háziorvos kollégám összefoglalóját olvashatod, aki részt vett a 80 órás „Szomatodráma Alapélmény”  nevű önismereti tanfolyamunkon. Azért teszem közzé, mert remekül megvilágít néhány olyan szempontot a szomatodráma működésével kapcsolatban, melyeket én is fontosnak tartottam, amikor a módszert kidolgoztam. 

   

  Bővebben
 • A nyári Elvonulás életképei

  2018. augusztus 27. - Szerző: Oláh Kata

  Képes beszámoló három napos szomatodráma elvonulásunkról

  Bővebben
 • Egy operáció története

  2018. augusztus 10. - Szerző: Oláh Kata

  Mert attól, hogy szomatodrámázunk, még megbeteghetünk. És meg is gyógyulhatunk...

  Bővebben
 • Távolságtartás önmagunktól

  2018. július 28. - Szerző: Oláh Kata

  Programjainkon, képzésekeinken és az egyéni konzultációk során úgy vettük észre, van néhány kérdés, mely a Résztvevőinket különösen foglalkoztatja. Miért, mitől betegedtem meg? Mit tehetek önmagamért? Mi a megoldás? Mit tegyek, hogy megváltozzon az, ami most fáj, nehéz, ami panaszokat, tüneteket okoz? Ezekre a kérdésekre ritkán lehet azonnali, egyértelmű választ kapni. Ezeket inkább fel kell lelni, mélyebben önmagunkba tekintve.

  Bővebben
 • Egy barátságos világ víziója

  2018. június 11. - Szerző: Oláh Kata

  "Az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni."

  (Popper Péter)

  Bővebben
 • A kerek szőnyeg útinaplója

  2018. május 28. - Szerző: Oláh Kata

  Egy kerek szőnyeg útja és élményei az áruházból a három napos Szomatodráma Elvonulásra.

  Bővebben
 • A Játék kettős természete

  2018. április 19. - Szerző: Oláh Kata

  - Nagyon jó volt a múlt havi alkalom – szólított meg az Alapélmény szünetében az egyik résztvevőnk. – Nagyon erős volt a Játékom, hetekig éreztem a hatását.

  - Ennek örülök – mosolyodtam el, s már léptem is volna tovább, hogy a rövidke szünetben beszerezzek egy kávét, ám a hölgy kisvártatva megint megszólított:

  - Csak azt nem tudom, miért hívjátok Játéknak. Hát, ez egyáltalán nem játék! Nagyon is komoly dolgok történnek a szőnyegen, az egész néha olyan, mint egy pszichoterápia. Semmiképpen sem játék!

  Sorban állás közben aztán mélyen elgondolkodtam ezeken a szavakon. S mire megittam a kávét és visszaértem a terembe, arra jutottam, hogy a hölgynek igaza van – egy bizonyos nézőpontból.

  Bővebben
 • Sajnos nincs időm betegnek lenni...

  Egy makacs megfázás margójára

  2018. március 29. - Szerző: Oláh Kata

  Hetek óta a tavaszi szünetet vártam. A szép idő miatt is, no meg azért, mert akkor egy hétig nem kell bemenni az egyetemre, és végre utolérem magam minden más tennivalóval. Ja, és persze, majd pihenek is egy kicsit. A testem azonban másképp tervezte a programunkat...

  Bővebben
 • Kifürkészni a csodát

  2018. március 12. - Szerző: Oláh Kata

  Gyógyító programokon, Alapélményeken sokan sokszor csodálkoznak rá, hogy a szomatodráma működik. Vannak, akik beérik ennyivel, és örülnek az átélt élményeknek, az elért változásoknak, és vannak, akik újra és újra azt firtatják kitartóan, vajon mitől, hogyan működik a Gyógyító Játék.

  Bővebben