Blog

 • Mit üzennek a dánok?

  Hogyan lehetünk boldogabbak a mindennapjainkban

  2017. november 13. - Szerző: Oláh Kata

  A pozitív pszichológia, azon belül a boldogságkutatás gyakori témája mostanában a hygge. Ezt a dán kifejezést nem szokás lefordítani (maguk a dánok úgy tartják, a hyggét nem lefordítani, hanem átélni kell), ám jelentése egyre ismertebb. Tág fogalom, melybe sok minden belefér: biztonság(érzet), barátságosság, meghittség, meleg hangulatú társas összejövetelek. Most, hogy a csípős-ködös november beköszöntött, és korán sötétedik, talán nekünk sem jön rosszul, ha megismerkedünk e dán varázsszóval.

  Bővebben
 • Nem vagyok egyedül – női elvonulás, Bölcske

  2016. november 7. - Szerző: Szomatodráma

  Nem ismertük egymást, sokakkal sohasem fogok találkozni többé, mégis nagyon sok közös van bennünk. Közös történetek, közös érzések, közös megélések. Nem vagyok egyedül.

  Bővebben
 • Mi a különbség a szolgálat és az áldozathozatal között?

  2016. június 5. - Szerző: Dr. Buda László

  Mély igény él bennünk arra, hogy jót tegyünk másokkal, jót tegyünk a világgal, de mégis hol van a határ a szolgálat és az áldozathozatal között?

  Bővebben
 • A női erő útjai

  2016. május 24. - Szerző: Pataki Bea

  Sok család létezhet, ahol generációk óta - a család történetét figyelve - összefonódik az Anyaság, a Nőiség, az Életadás a Halállal (bántalmazás, szenvedélybetegségek, erőszak)...

  Bővebben
 • Az tanáts-adásnak károsságárul

  2016. április 19. - Szerző: Oláh Kata

  Egy személyes gondolat arról, hogy nem mindig a legjobb megoldás, ha mindenáron tanácsokat és megoldást kínálunk valakinek, akinek éppen nehézsége van. Sokszor az együttérzés és a szeretetteli figyelem sokkal többet adhat...

  Bővebben
 • Voltam már nő, és voltam már férfi

  2016. március 1. - Szerző: László Viktória

  Néha, amikor körülnézek a világban, jólesik a szívemnek, hogy mennyire sokszínűek vagyunk mi emberek. Hogy mennyire sokfélék a nők és férfiak. Hogy végtelen a lehetőség arra, hogy felfedezzük mindazt, ami bennünk és másokban él. Ehhez a játékhoz pedig így vagy úgy mindig akadnak társak.

  Bővebben
 • Évindító gondolatok...

  2016. január 4. - Szerző: Szomatodráma

  ... avagy a újévben sem vagyunk egyedül!

  Bővebben
 • Akár újévi fogadalom is lehetne:

  Amelyik ajtó kinyílik előttem, azon én bemegyek!

  2016. január 2. - Szerző: Dr. Buda László

  Nemrég járt nálam egy férfi, 15 éve fáj a feje. Nagy nehezen, a sok „fedősztori” alatt, rábukkantunk egy lényegesnek tűnő lelki történéshez: abban az időben egy döntést hozott magában, hogy elválik a feleségétől. Megbizonyosodott afelől, hogy a kapcsolatukból valami fontos elem (nem a szenvedély, a szerelem és hasonlók – ezek már rég elpárologtak – , inkább az őszinte érdeklődés...) végleg megszűnt. Mikor azonban ezzel előhozakodott volna, kiderült, hogy a felesége megcsalja. Ez a hír mellbe vágta, összezavarta és arra sarkallta, hogy minden áron maga mellett próbálja tartani a nőt. Sikerült! Azóta...

  Bővebben
 • És megtaláltam a biztonságos teret

  2015. november 1. - Szerző: László Viktória

  Olyan egyszerűnek hangzik, igaz? Felszabadulni. Leengedni a pajzsokat. Letenni a maszkokat. Elengedni azt, ami fáj. Lenni a saját természetességemben. De valamiért mégsem volt ez ilyen egyszerű.

  Bővebben