Blog

 • A gyógyulás spirituális dimenziói

  2019. szeptember 11. - Szerző: Oláh Kata

  A gyógyulás útjait keresve nem hagyhatjuk figyelmen kívül életünk spirituális dimenzióit sem...

  Bővebben
 • Alapélmény = Élmény alapú tanulás

  2019. augusztus 30. - Szerző: Oláh Kata

  Jövő héten hétfőn a legtöbb iskolában megkezdődik a tanítás. A családok lázasan készülnek az iskolakezdésre: könyveket kötnek, füzeteket címkéznek, ceruzákat hegyeznek. A szeptember számunka is sokszor olyan, mint az "újév", azaz lehetőség egy új kezdetre, a hétköznapok átalakítására, önmagunk felfedezésére, az örömteli őszre.

  Bővebben
 • Feldmár Andrással beszélgettem

  igazságról, bosszúról, megbocsátásról

  2019. június 18. - Szerző: Dr. Buda László

  Ültünk a színpadon, egymás mellett, kezünkben egy-egy mikrofonnal. Az első percekben nem is történt sokkal több... András nem akart „elém tolakodni”, én pedig szeretek várni egy kicsit, amíg megérzem, mit is szeretnék mondani. Kedvelem ezt a csendet, azzal együtt is, hogy a hallgatóságot zavarba hozza...

  Eckhart Tolle kezdte egyszer így egy előadását, hosszas hallgatás után: „Most valószínűleg arra vártok, hogy elkezdjem. Másrészt, legtöbben talán épp azért jöttetek, hogy ráébredjetek, nem érdemes a „várakozás” tudatállapotában időzni, egy jövőbeli pillanatra készülődve, elmulasztva a „most” élményét.”

  Bővebben
 • Pszichodráma? Családállítás? Szomatodráma?

  Egy önismereti módszerekben jártas háziorvos észrevételei...

  2019. május 3. - Szerző: Dr. Buda László

  Kedves Olvasó!
  Az alábbiakban egy háziorvos kollégám összefoglalóját olvashatod, aki részt vett a 80 órás „Szomatodráma Alapélmény”  nevű önismereti tanfolyamunkon. Azért teszem közzé, mert remekül megvilágít néhány olyan szempontot a szomatodráma működésével kapcsolatban, melyeket én is fontosnak tartottam, amikor a módszert kidolgoztam. 

   

  Bővebben
 • A nyári Elvonulás életképei

  2018. augusztus 27. - Szerző: Oláh Kata

  Képes beszámoló három napos szomatodráma elvonulásunkról

  Bővebben
 • Egy operáció története

  2018. augusztus 10. - Szerző: Oláh Kata

  Mert attól, hogy szomatodrámázunk, még megbeteghetünk. És meg is gyógyulhatunk...

  Bővebben
 • Távolságtartás önmagunktól

  2018. július 28. - Szerző: Oláh Kata

  Programjainkon, képzésekeinken és az egyéni konzultációk során úgy vettük észre, van néhány kérdés, mely a Résztvevőinket különösen foglalkoztatja. Miért, mitől betegedtem meg? Mit tehetek önmagamért? Mi a megoldás? Mit tegyek, hogy megváltozzon az, ami most fáj, nehéz, ami panaszokat, tüneteket okoz? Ezekre a kérdésekre ritkán lehet azonnali, egyértelmű választ kapni. Ezeket inkább fel kell lelni, mélyebben önmagunkba tekintve.

  Bővebben
 • Egy barátságos világ víziója

  2018. június 11. - Szerző: Oláh Kata

  "Az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni."

  (Popper Péter)

  Bővebben
 • A kerek szőnyeg útinaplója

  2018. május 28. - Szerző: Oláh Kata

  Egy kerek szőnyeg útja és élményei az áruházból a három napos Szomatodráma Elvonulásra.

  Bővebben
 • A Játék kettős természete

  2018. április 19. - Szerző: Oláh Kata

  - Nagyon jó volt a múlt havi alkalom – szólított meg az Alapélmény szünetében az egyik résztvevőnk. – Nagyon erős volt a Játékom, hetekig éreztem a hatását.

  - Ennek örülök – mosolyodtam el, s már léptem is volna tovább, hogy a rövidke szünetben beszerezzek egy kávét, ám a hölgy kisvártatva megint megszólított:

  - Csak azt nem tudom, miért hívjátok Játéknak. Hát, ez egyáltalán nem játék! Nagyon is komoly dolgok történnek a szőnyegen, az egész néha olyan, mint egy pszichoterápia. Semmiképpen sem játék!

  Sorban állás közben aztán mélyen elgondolkodtam ezeken a szavakon. S mire megittam a kávét és visszaértem a terembe, arra jutottam, hogy a hölgynek igaza van – egy bizonyos nézőpontból.

  Bővebben