Szakember

Oláh Kata
Ajánljuk Neked

Oláh Kata

Budapest

+36305840529

"Lassan már mindene lesz a ma emberének, csak embere nincs, akihez szóljon, aki megszólítsa, akit felkereshetne, aki meghallgatná. Éppen csak meghallgatná."(Gyökössy Endre)

Pszichológusként szenvedélyesen érdekel a test és a psziché kapcsolata, a gyógyuláshoz vezető utak, melyek - úgy hiszem - önmagunkhoz vezető utak is egyben. Foglalkoztat, hogyan lehetünk boldogabbak, egészségesebbek, mit tehetünk önmagunkért, és hogyan élhetünk harmóniában szűkebb és tágabb környezetünkkel. Korábban többféle módszerben képződtem, melyek közül eddig a szomatodráma tette rám a legnagyobb hatást. Abban a különös szerencsében is részem lehet, hogy 2016 óta aktívan részt veszek a szomatodráma oktatásában, továbbadásában Pataki Bea kolléganőmmel, így még inkább lehetőségem nyílik elmélyülni e módszerben. Az évek során úgy tapasztaltam, ez a módszer hatékony és teljességgel testre szabható, akár csoportban, akár egyéniben játszunk.

Az egyéni konzultáció során nem csupán beszélgetünk, hanem a szomatodráma akcióorientált módszertanát használva saját testünkről alkotott elképzeléseinket vagy kapcsolati rendszerünket kivetítjük a térbe, különféle módokon megjelenítjük. Ezáltal nyílik lehetőség ezek mélyebb megismerésére és kreatív átalakítására. A konzultáció során gyakran olyan elzárt, sokszor fájdalmas érzésekkel találkozunk, melyek irányítják életünket, akár tudunk róla, akár nem, és testi tünetek, betegségek, kapcsolati, életvezetési nehézségek formájában "kísértenek" bennünket. Sokszor ezek a témák, problémák annak a jelzései, hogy valami a benső világunkban figyelemre, odafordulásra, gyógyulásra vár. Újra és újra lenyűgöz, ahogyan elkezdjük felfejteni tüneteink, betegségeink mélyebb jelentését, és rádöbbenünk, hogy mindaz, ami a testükben zajlik, hozzánk és rólunk szól, erőteljes párhuzamokat mutatva személyes kapcsolati rendszerünkkel.Csodálattal figyelem, ahogy kibomlik egy-egy történet, élethelyzet, és végül rátalálunk belső személyes erőforrásainkra, melyek az öngyógyítást segítik elő.

Mindig együtt döntjük el, hány alkalommal és milyen gyakran találkozzunk. Az évek során úgy vettem észre, a valódi változáshoz több találkozás is szükséges lehet. Az egyes alkalmak során mindent megteszünk, hogy azzal foglalkozzunk, ami lényeges és előrevivő, elősegítve ezzel az öngyógyító folyamatok kibontakoztatását és a kiegyensúlyozottabb életvezetés kialakítását.

A konzultáció időtartama: 120-150 perc

Díja: 16.000 forint

Átlagos várakozási idő: 2-3 hét

Helyszín: Budapest, XV. kerület