Dr. Buda László

Mit üzen a lelked?

Ez a könyv 2016. december elsején látott napvilágot. Három év telt el a "Mit üzen a tested?" óta, és ez az idő épp elegendő volt ahhoz, hogy megérlelődjön bennem és formát öltsön a papíron a folytatás, a továbblépés. Ez a könyv elsősorban a lélek dolgaival foglalkozik, miközben a test sem tűnik el a látótérből. Csak a hangsúly került át a fizikai szintről a pszichikaira.

Különös, elmélyült, örömteli időszak volt ezzel a témával ilyen mélységben, ilyen alapossággal foglalatoskodni. Közben magam is meglepődtem, mennyit tanulok pusztán abból, hogy lelkiismeretesen összeszedem, amit húsz évnyi pszichiáteri praxis ideje alatt megtanultam az emberi lélek működéséről...

Igyekeztem minél személyesebben és őszintébben megfogalmazni, hogyan veszítjük el szép fokozatosan legfontosabb kincseinket: a derűt, a kíváncsiságot, a bátorságot, a játékosságot, az érzelmi rugalmasságot, a természetes önbecsülést, az egészséges önszeretetet – és persze, hogy hogyan találjunk vissza ezekhez.

Ebben a könyvben az önutálattól, az önmegbetegítéstől és az önpusztítástól indulunk, majd kicsit körbejárjuk a lélek mibenlétének nagy kérdéseit, aztán pedig az önelfogadás, az önszeretet és az öngyógyítás felé lépkedünk – reményeim szerint Veled együtt, kedves Olvasóm!

____________________________________

A Mit üzen a lelked? bizonyos mértékig folytatása és elmélyítése Dr. Buda László nagysikerű Mit üzen a tested? című művének, ám a szerző vizsgálódásának fókuszát most a testi jelzésekről a lelki életre helyezi át.

Ez a könyv elsősorban az önmagunkhoz való viszonyról szól. Egyrészt arról, hogy miért és miként távolodunk el saját magunktól, hogyan válunk önkritikussá, utáljuk meg magunkat, hogyan szabotáljuk, betegítjük és pusztítjuk saját lényünket – és hogyan próbáljuk mindezt elrejteni saját tudatunk elől. Másrészt pedig arról, hogy miképp találhatunk vissza az önmagunkkal kapcsolatos igazi együttérzéshez, az egészséges önelfogadáshoz és önszeretethez. Ez utóbbiak ugyanis olyan készségek, amelyek rendkívül jelentős befolyással bírnak nemcsak az egészségi állapotunkra, de az életben való boldogulásunk minden területére, az általános közérzetünktől kezdve az érzelmi kapcsolatainkon át a szakmai utunk alakulásáig.

A szerző a tőle megszokott arányérzékkel és finom humorral ötvözi a legkorszerűbb pszichológiai és spirituális megközelítéseket a terápiás esettörténetekkel, hétköznapi tapasztalatokkal és hasznos gyakorlatokkal. Bepillantást enged az egyéni praxisába, a szomatodráma világába és helyenként saját életébe is.

"Gondolkodó emberként a legfőbb feladatomnak tartom, hogy minél átfogóbban megértsem a test és a lélek kapcsolatát. Orvosként és pszichoterapeutaként, hogy ezt tudást a pácienseim gyógyulása érdekében a leghatékonyabban használjam. Oktatóként, hogy mindezt egy működő, elsajátítható módszerbe sűrítsem (ez lett a szomatodráma), és továbbadjam. Íróként és előadóként pedig, hogy minden lehetséges módon meséljek arról, amit az elmúlt évek során megtapasztaltam és megértettem."

384 oldal --- Kötés: papír / puha kötés --- Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft. --- ISBN: 9786155281365

Támogatás

Amennyiben a Testtől Lélekig Alapítványt támogatod legalább 3.000 forinttal és kitöltöd az alábbi űrlapot, úgy a Mit üzen a lelked? című könyv egy, a szerző által aláírt példányával köszönjük meg a szíves támogatásod.

Személyes átvétel esetén a Szomatodráma Központban (1021 Budapest, Vadaskerti u. 12/b A épület) vagy a programjainkon 2.500 Ft támogatás ellenében tudod megkapni a könyvet.

Irányítószám Település, Utca házszám
Kérjük, a csillaggal (*) jelölt mezőket töltsd ki és különösen ügyelj, hogy az e-mail címedet helyesen írd be!

Olvasói vélemények

Ági:Kiolvastam a Mit üzen a lelked? című könyvet és hát fúúú szerintem életem eddigi legjobb könyve volt! Mikor minden betűje, szava, mondata, bekezdése, oldala, fejezete tanít!!! Szenzációs! Milyen jó lenne ilyen könyvek lennének a kötelező olvasmányok ...

Ibolya:Érdekfeszítő, izgalmas, elgondolkodtató, szeretni való könyved van. Nem tudtam letenni, egyszerűen vitt, szinte sodort magával. Gyakran volt olyan érzésem, hogy az olvasó( Én) és az író (TE) egy és ugyanaz a személy, mintha csak Te mondanád el, fogalmaznád meg azt,az érzést, gondolatot, szituációt, ami ismerős bennem vagy valamikor ismerős volt. Volt olyan is, amikor olvasás közben úgy éreztem, hogy a tapintatos terapeuta közelít a lelkem világához, mintha lábujjhegyen érkeznél hozzám, és kedvesen, szeretetteljesen kínálsz meg gondolataiddal, tanácsaiddal. Boldogan ittam a szavaidat, nem féltem attól,hogy valamilyen hitrendszerbeli, alapjaiban engem megváltoztatni akaró gondolatokkal találkozom, ami beszippant, magával ránt, “megerőszakol”,stb. Nem féltem attól, hogy esetleg kiderül, mennyire nem vagyok tökéletes és hogy mennyi mindenen kell még változtatnom ahhoz, hogy megértsem működésemet, s hogy boldogabb lehessek. Az egész élmény olyan finom és bársonyos volt. Örülök, hogy nem nyomtad bele a fejemet a kakiba, hogy látva lássak. (Máshol tapasztaltam ilyet, napokig szenvedtem tőle és ha nem kapok gyorsan segítséget nagyon mélyre lehúzott volna). Köszönöm, hogy a függelékben rendszerben láthattam újra, amiről korábban olvastam. Ez nekem sokat segített. Sok új információt kaptam, a lélekről, a lélek fogalmáról, mindegyikkel azonosulni tudtam. Örülök, hogy segítettél abban, hogy megértsem, nem kell 100-szor egy témában dagonyázni. Nem kell köröket futni feleslegesen, mert az akár lélekromboló is lehet. Örülök, hogy olyan mély spirituális gondolatokkal találkozhattam olvasás közben, melyeket én is vallok, hiszek. Köszönöm, hogy segítettél abban, hogy bizonyos fogalmakat, mint önszeretet, önelfogadás, öngyógyítás mélyebb összefüggéseiben megértsek, s megszívleljem azokat. Köszönöm, hogy segítettél abban, is, hogyan találhatok vissza lelkemhez, vehetem fel vele a kapcsolatot, érthetem meg üzeneteit. A gyakorlati példák különösen tetszettek. Olyan jó érzéssel töltött el, amikor saját életedből hozott példákat meséltél! Bevonódtál még jobban a személyes életembe, szerethetőbbé, hitelesebbé tett számomra ez a gesztus. Minden történet megszívlelendő, fontos olvasmányélmény volt a számomra. Hálás vagyok, hogy a könyveddel még lelkesebbé, elkötelezettebbé tettél a szomatodráma módszere iránt, ezáltal a saját segítő szakmám is új perspektívát kapott.

Móni:Nagyon mély benyomást tett rám, ahogy megosztottad ebben a könyvben az eddig szerzett tapasztalataidat, saját személyes élményeidet. Azáltal, hogy ilyen bensőségességgel tetted bele magadat, kitéve a lelkedet, egy csodaszép lehetőséget kínáltál ide nekünk olvasóknak, hogy akár mi is választhassuk ezt az utat a saját lelkünkhöz minél közelebbb szeretődni. Úgy vélem, nagyon tartalmas lehetett neked, míg odáig jutottál, hogy önmagadon keresztül mutasd meg nekünk, mit tartasz a lélekről. Szóval egy lelkesült könyvnek érzem, élem át, ahogy lelkesen olvasom.

Heni:Szeretem a könyved lelkét, bölcsességét, rendszerét. Olvasni olyan, mint amikor ajándékot kapok, próbálom elodázni a boldog érzés végső pillanatát, a csomag teljes kibontását, hogy minél tovább tartson ez a csodára váró állapot. A nyitott szívnek sok benn a tápláló üzenet. Nagyon kell ez mindenkinek!

Rita:Alig vártam, hogy kézbe vegyem az új, szépséges könyvedet, ezt kértem karácsonyra!:) Már bele is fogtam, és legalább annyira élvezem, mint a "Mit üzen a tested?" címűt! / Azt háromszor olvastam! :) / Zseniális, stílusos, olvasmányos, tanulságos - szóval, gratulálok!