Szakember

Oláh Kata
Ajánljuk Neked

Oláh Kata

Budapest

+36305840529

"Lassan már mindene lesz a ma emberének, csak embere nincs, akihez szóljon, aki megszólítsa, akit felkereshetne, aki meghallgatná. Éppen csak meghallgatná."(Gyökössy Endre)

Pszichológusként szenvedélyesen érdekel a test és a psziché kapcsolata, a gyógyuláshoz vezető utak, melyek - úgy hiszem - önmagunkhoz vezető utak is egyben. Foglalkoztat, hogyan lehetünk boldogabbak, egészségesebbek, mit tehetünk önmagunkért, és hogyan élhetünk harmóniában szűkebb és tágabb környezetünkkel. 2013-ban találkoztam a szomatodrámával, és nagy hatást tett rám. Abban a különös szerencsében is részem lehet, hogy 2016 óta aktívan részt veszek a szomatodráma oktatásában, továbbadásában, így még inkább lehetőségem nyílik elmélyülni e módszerben. Az évek során úgy tapasztaltam, ez a módszer hatékony és teljességgel testre szabható, akár csoportban, akár egyéniben játszunk.

Az egyéni konzultáció során nem csupán beszélgetünk, hanem a szomatodráma akcióorientált módszertanát használva saját testünkről alkotott elképzeléseinket vagy kapcsolati rendszerünket kivetítjük a térbe, különféle módokon megjelenítjük . Ezáltal nyílik lehetőség ezek mélyebb megismerésére és kreatív átalakítására. A konzultáció során gyakran olyan elzárt, sokszor fájdalmas érzésekkel találkozunk, melyek irányítják életünket, akár tudunk róla, akár nem, és testi tünetek, betegségek, kapcsolati, életvezetési nehézségek formájában "kísértenek" bennünket. Sokszor ezek a témák, problémák annak a jelzései, hogy valami a benső világunkban figyelemre, odafordulásra, gyógyulásra vár. Újra és újra lenyűgöz, ahogyan elkezdjük felfejteni tüneteink, betegségeink mélyebb jelentését, és rádöbbenünk, hogy mindaz, ami a testükben zajlik, hozzánk és rólunk szól, erőteljes párhuzamokat mutatva személyes kapcsolati rendszerünkkel. Csodálattal figyelem, ahogy kibomlik egy-egy történet, élethelyzet, és végül rátalálunk belső személyes erőforrásainkra, melyek az öngyógyítást segítik elő.

Legtöbbször az alábbi esetekben fordulnak hozzám:

* testi tünetek üzenetének megértése, jelentésük megfejtése

* transzgenerációs minták, elakadások, "örökségek"

* az anyává válás vagy éppen az anyai lét nehézségei, a női szerepek közti egyensúlyteremtés

* gyász- és veszteségfeldolgozás (2023-ban Gyászfeldolgozás módszer® specialista végzettséget szereztem.)

* önbizalom- és önszeretethiány, önszabotázs

Mindig együtt döntjük el, hány alkalommal és milyen gyakran találkozzunk . Az évek során úgy vettem észre, a valódi változáshoz több találkozás is szükséges lehet. Az egyes alkalmak során mindent megteszünk, hogy azzal foglalkozzunk, ami lényeges és előrevivő, elősegítve ezzel az öngyógyító folyamatok kibontakoztatását és a kiegyensúlyozottabb életvezetés kialakítását.

Munkámat a kompetenciahatáraimon belül végzem, tehát nem gyógyítok (testi) betegségeket, mint ahogy nem végzek pszichoterápiát sem. A szomatodráma mellett a családállítás, a pszichodráma, a sématerápia és a verbális egyéni terápiák területén képződtem és tettem szert saját élményekre, melyeknek munkám során is hasznát veszem. Kiemelten fontosnak tartom a saját önreflexióm mélyítését, így a mai napig rendszeresen, életvitelszerűen járom az önismeret útját.

A konzultáció időtartama: 90-120 perc

Díja: 30.000 forint

Átlagos várakozási idő: kb. 6 hét

Helyszín: Budapest, XV. kerület (Szerencs utca közelében) és online