Szakember

Oláh Kata
Ajánljuk Neked

Oláh Kata

Budapest

+36305840529

" Az egyik legrégebbi tanítványom es munkatársam. Nagyra értékelem pszichológusi végzettségét, tudományos tájékozottságát, szakmai elmélyültségét és humánus hozzáállását. Tapasztalt SzomatoDráma Szakember és kiváló egyéni konzulens. A SzomatoDráma hivatalos oktatója, aki - engedélyemmel és támogatásommal - évek óta végzi a módszer színvonalas terjesztését és tanítását." (Dr. Buda László)

Pszichológusként szenvedélyesen érdekel a test és a psziché kapcsolata, a gyógyuláshoz vezető utak, melyek - úgy hiszem - önmagunkhoz vezető utak is egyben. Foglalkoztat, hogy mit tehetünk önmagunkért, testi-lelki jóllétünkért, hogyan válhatunk saját életünk aktív és cselekvő "Főszereplőjévé".

Sokan fordulnak hozzám, akik testi tünetektől szenvednek, konkrét diagnózisuk is van akár, és szeretnék megérteni, "mit üzen" a testük, milyen szubjektív jelentéssel bírnak a tüneteik, és mit tehetnek saját gyógyulásuk érdekében. És sokan keresnek meg, akik orvosi értelemben nem betegek, egyszerűen csak teljesebb, boldogabb életre vágynak, vagy szabadulnának (pár)kapcsolati, életvezetési nehézségeiktől, transzgenerációs "örökségüktől".

Az évek során többféle módszerben képződtem, melyek közül eddig a szomatodráma tette rám a legnagyobb hatást . 2013-ban kezdtem el tanulni ezt a módszert, és onnantól fogva dr. Buda László szinte minden képzésén és továbbképzésén részt vettem. 2016-ban az a megtiszteltetést ért, hogy a szomatodráma programok vezetésében és a képzések megtartásában is mind nagyobb részt vállalhattam . Így lehetőségem nyílt még inkább elmélyülni a módszerben. Kolléganőmmel, Pataki Beával az elmúlt években tanítványok tucatjait kísértük a képzéseken, bátorítottunk szárnybontogatásukat, lelkesedéssel figyeltük repülésüket. Hálás vagyok, hogy ez lehet a munkám, és a legjobb tudásom szerint igyekszem átadni mindazt, amit tanultam és tapasztaltam.

2023-ban Gyászfeldolgozás módszer® specialista végzettséget szereztem. A szomatodráma mellett a családállítás, a pszichodráma és a verbális egyéni terápiák területén képződtem éstettem szert saját élményekre, melyeknek munkám során is hasznát veszem. Kiemelten fontosnak tartom a saját önreflexióm mélyítését, így a mai napig rendszeresen, életvitelszerűen járom az önismeret útját .

Szabadidőmben gyakran írok (meseregényt, blogot, novellát), szívesen és sokat olvasok, a legtöbb időmet pedig kisgyermekeimmel töltöm.

"Ismerd meg az összes elméletet. Válj mesterévé az összes technikának.De amikor megérintesz egy emberi lelket, legyél csak egy másik emberi lélek." (C.G. Jung)