Szakember

Oláh Kata

Budapest

+36305840529

"Egy hivatás nagysága elsősorban talán abban van, hogy egyesíti az embereket; csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké." (Antoine de Saint-Exupéry)

2013 végén találkoztam a szomatodrámával. Azóta minden képzésen és tanfolyamon ott vagyok, hogy a lehető legalaposabban elsajátítsam ezt a módszert. Az itt töltött évek során vált kétségtelenné számomra, milyen szenvedélyesen érdekel az emberi psziché és a test, az emberi történetek, élmények, megélések. Abban a különös szerencsében is részem lehet, hogy 2016 óta aktívan részt veszek a szomatodráma oktatásában, továbbadásában Pataki Bea kolléganőmmel, így még inkább lehetőségem nyílik elmélyülni e módszerben.

Szenvedélyesen érdekel a test és a psziché kapcsolata, a gyógyuláshoz vezető utak, melyek - úgy hiszem - önmagunkhoz vezető utak is egyben. Foglalkoztat, hogyan lehetünk boldogabbak, egészségesebbek, mit tehetünk önmagunkért, és hogyan élhetünk harmóniában szűkebb és tágabb környezetünkkel. Jelenleg végzős pszichológia MA hallgató vagyok klinikai és egészségpszichológia szakirányon, hogy elmélyítsem a tudásom abban, ami igazán érdekel. Korábban többféle módszerben képződtem, melyek közül eddig a szomatodráma tette rám a legnagyobb hatást. Az évek során úgy tapasztaltam, ez a módszer hatékony és teljességgel testre szabható, akár csoportban, akár egyéniben játszunk.

A vízióm és a vágyam egy olyan világ, amelyben magától értetődő természetességgel beszélgetünk a testünkkel, értjük meg nyelvét, hangolódunk rá üzeneteire. A Játékok vezetése során (akár párban, akár kiscsoportban játszunk) újra és újra lenyűgöz, ahogyan elkezdjük felfejteni tüneteink, betegségeink mélyebb jelentését, és rádöbbenünk, hogy mindaz, ami a testükben zajlik, hozzánk és rólunk szól, erőteljes párhuzamokat mutatva személyes kapcsolati rendszerünkkel. Csodálattal figyelem, ahogy elmélyül a Játék, s kibomlik egy-egy történet, élethelyzet, és végül rátalálunk valamire, ami lényegi, ami gazdagító, ami az öngyógyítást segíti elő. Ezen az úton kísérem a hozzám fordulókat - egyéniben vagy csoportban.