Szakember

Oláh Kata
Ajánljuk Neked

Oláh Kata

Budapest

+36305840529

"Lassan már mindene lesz a ma emberének, csak embere nincs, akihez szóljon, aki megszólítsa, akit felkereshetne, aki meghallgatná. Éppen csak meghallgatná." (Gyökössy Endre)

Szakmai életemben két dolog mellett köteleződtem el igazán, és ezt a kettőt tudom valódi szenvedéllyel és odaadással művelni: a segítő hivatást és az írást.

Segítőként először asztrológiát és családállítást tanultam, majd 2013 végén találkoztam a szomatodrámával. Azóta minden képzésen és tanfolyamon ott vagyok, hogy a lehető legalaposabban elsajátítsam ezt a módszert. Az itt töltött évek során vált kétségtelenné számomra, milyen szenvedélyesen érdekel az emberi psziché és a test, az emberi történetek, élmények, megélések.

A vízióm és a vágyam egy olyan világ, amelyben magától értetődő természetességgel beszélgetünk a testünkkel, értjük meg nyelvét, hangolódunk rá üzeneteire. A Játékok vezetése során (akár párban, akár kiscsoportban játszunk) újra és újra lenyűgöz, ahogyan elkezdjük felfejteni tüneteink, betegségeink mélyebb jelentését, és rádöbbenünk, hogy mindaz, ami a testükben zajlik, hozzánk és rólunk szól, erőteljes párhuzamokat mutatva személyes kapcsolati rendszerünkkel. Csodálattal figyelem, ahogy elmélyül a Játék, s kibomlik egy-egy történet, élethelyzet, és végül rátalálunk valamire, ami lényegi, ami gazdagító, ami az öngyógyítást segíti elő. Ezen az úton kísérem a hozzám fordulókat - egyéniben vagy csoportban.

Test és psziché, az egészségpszichológia és a pszichoszomatika állnak hozzám igazán közel. Jelenleg mesterképzésben lévő pszichológus hallgató vagyok klinikai és egészségpszichológia szakirányon, hogy még inkább elmélyítsem a tudásom abban, ami igazán érdekel.

Az írás pedig… A Testtől Lélekig Alapítvány kreatív szövegírója vagyok, blogger, és egy meseregényem is megjelent már, Bernya, a kenguru kalandjai címmel.