Blog

Karácsonyi lélekállapot

2016. december 19. - Szerző: Szilágyi Zsuzsi

Közeledik AZ Ünnep, amit oly nagyon várunk. Várjuk, hogy elhozzon valamit, ami egész évben hiányzott. Időt a megnyugvásra, a lelassulásra és a megérdemelt pihenésre. Aztán egyszer csak észrevesszük, hogy amire áhítozunk, huss, elillant, és idén sem úgy éltük meg, ahogy szerettük volna...

Karácsony.

Csend van. Alszik a család, s én a múltba révedek. Gyermekkorom Karácsonyait idézem magamban. Hatalmas, plafonig érő Karácsonyfa áll a nappali egyik sarkában. Pontosan a bal sarokban, a koloniál szekrénysor dupla ajtós része előtt. Alatta temérdek ajándék. Imádtunk bontogatni a bátyámmal. Ahogy ez minden kisgyermeknek lényegi része még akkor, amikor hisz. Hiszi azt, hogy az ajándékok valami csodálatos úton kerülnek a fa alá és biztosan tudja, hogy ezt a fenséges pillanatot mindenki így éli meg a családban. Mindenki. Ugyanígy.

Emlékszem arra, hogy jó volt. Nagyon is jó. Úgy, ott, akkor, ahogy történt. De valamire mégsem emlékszem. Az ölelésre, az érintésre, a szülők szemében visszacsillanó izgalom szikráira. Talán nem is volt? Talán.

Ma azzal a csodával a lelkemben ülök itt, hogy ez mind nem baj, és minden így van jól! Hogy tudom, ezt szeretném megadni a kislányomnak. Az ünnep melegségét, amit nem az ajándékok mennyisége jelent, hanem a szemekben rejlő huncut csillogás, a reményteli vágyakozás. Az együttlét édes, lelassult pillanatai. Amikor csak egymásra figyelünk. Lassú érintések, hosszú ölelések, sok finom puszi, és az édes mézeskalács illata.

Pillanatra megállunk. Nincs még vége az évnek, de óhatatlanul számot vetünk életünk idei szakaszával. Most van itt az ideje a megbocsátásnak, az elengedésnek és a SZERETETÜNK csillàmporának szerte-szórásának.

És ha egyet biztosan tudok a Szomatodrámának köszönhetően, az az, hogy ezzel a csillámporral magunkat kell elsősorban jól nyakon önteni!

Szeretni magunkat úgy, ahogy vagyunk. Kapcsolatba lépni önmagunkkal és elfogadni, dédelgetni ŐT! Hiszen lassan a jövő évre gondolunk és arra, hogy mit szeretnénk megváltoztatni. Bármilyen változást is szeretnénk elérni az életünkben, azt csakis itt, legbelül kezdhetjük el!

S ha megtanulunk kommunikálni a testünkkel vagy egyszerűen csak figyelni a jelzéseire, máris közelebb kerültünk önmagunkhoz.

S ha esetleg segítségre lenne szükséged a kapott üzenet tolmácsolásában, mindig várunk szeretettel gyógyító programjainkon, ahol képzett Játékvezetők segítségével fordíthatod le magadnak Tested üzeneteit!

Ezekkel a sorokkal kívánok Áldott, Békés, Boldog, Ölelésben és Szeretetben gazdag Ünnepeket!

Szeretettel:

Zsuzsi