Blog

A jobb térd üzenete

2016. augusztus 23. - Szerző: Dr. Ungváry Lilla

Ebben a bejegyzésben és a következőben egy-egy Gyógyító Játék leírását olvashatod. Mindkettő Szomatodráma Játékvezető írása, mindkét Játék a nyári Elvonuláson történt, s mindkettő egy-egy térdről szól. Ez most a jobb térdről, a következő pedig a balról. Két térd, két benső világ, két üzenet - sokszínűségünkben, ezerarcúságunkban egyformák vagyunk.

Az elvonuláson történt velem. Fájó jobb térddel érkeztem, meghúztam nemrég. Voltak bennem tippek, mi lehet ennek a hátterében és foglalkoztam is a dologgal magamban. DE. Ismét megélhettem, mennyivel jobb, ha átadom magam a játéknak, mint ha gondolkodom pusztán róla! Egyrészt remek volt az esti programokon találkozni testemmel, családommal, elmondani ami épp a szívem nyomja.

Másrészt szereplő is lehettem egy lány játékában, akinek fáj a jobb térde.
Kiválasztotta a szereplőket és én lettem az a lány, akivé válni szeretne. Ennek testi és lelki okait is elmondta, megható volt, mi mindennel ruház fel. Beálltam a szerepembe és jól éreztem magam. Csodás és derűs magabiztosságot éreztem, szüntelen nyitottságot a másokra figyelésre és szeretetet, könnyed odafordulást, nyitottságot arra, hogy adjak.
A lány viszont először a Fájdalomhoz ment oda és hosszan vele foglalkozott. Azon tűnődtem, milyen fura, hogy ennyit foglalkozik vele, miért nem lép tovább? Közben én a Térdhez fordultam, aki elhagyatva, szomorúan állt eleinte mögöttem. Én odafordultam hozzá, vigasztaltam. És aztán végre odajött hozzám a Főszereplő és elmondhattam neki, miket érzek.
Ekkor neki támadt egy ötlete: álljanak sorba a szereplők, egy folyosót képezve két oldalról és én, a vágyott énje álljak a folyosó végére és várjam őt ott, hogy úgy tudjon végigmenni a többiek között, hogy az én karomba érkezik meg. Ezt meg is tettük neki. Elképesztően jó érzés volt egyrészt érezni, hogy én vagyok a cél, másrészt várni kitárt karral és szívvel, hogy ő megérkezzen hozzám.
Megéreztem, ez nekem is szól: a térdem menni akar valami felé, szereti, ha van célom, belső vágyam a kiteljesedés újabb lépcsője felé .

Nagyon örülök ennek az élménynek. Jó játékvezetőnek lenni, de a legjobb, hogy egy olyan módszerrel játszhatok, ami nekem is ad évek óta rengeteg élményt, segítséget testemnek, lelkemnek . Örülök, amikor látom másokon is azt, hogy a játékuk elviszi őket valami új felismerés felé, örülök, hogy ott lehetek mellettük és kísérhetem őket ebben.

A térdem még fájdogál egy kicsit, de tudom, hogy ez is elmúlik majd, viszont az a lány, akivel akkor ott találkoztam és részévé vált a Lilla-csapatnak, az kicsit újra átprogramozta a sejtjeimet és új irányt adott a létezésemnek.