Blog

Így készülünk az elvonulásra

2016. július 28. - Szerző: Szomatodráma

Vajon milyen lesz a idei nyári Testtől Lélekig Elvonulás, amely nemsokára esedékes, és izgalomban tartja egy egész Szomatodráma Központot?

Közeleg a nyári elvonulás időpontja, s mi itt, a Központban, mint mindig, nagy izgatottsággal készülünk. A helyszín már megvan, a résztvevők is összegyűlnek lassan, a szervezési tennivalók szerveződnek, s mi lélekben is készülünk arra a három napra, mely talán a legfontosabb a nyári programok sorában. Ahogy dr. Buda László fogalmazott az egyik kisvideóban, az elvonulás a legmélyebb, legtartalmasabb programunk.

Mi sem tudjuk sohasem előre, milyen lesz ez a három nap. Azt tudjuk, milyenek voltak az előzőek – mélyek, nagyszerűek, áramlósak és sokat adók – de nem tudhatjuk, milyen lesz ez a mostani. Mégis, erős bizonyosságunk van benne, hogy ez is mély lesz, és sokat fogunk adni és kapni egyaránt. Hiszen jól ismerjük a szomatodrámát, az átélés és az együttlét csodáját. Bárkik is kerüljenek a kis szőnyegekre, bárhogyan is alakuljanak a folyamatok, ez éppen úgy lesz jó, ahogy van. Bizodalmunk nem egyfajta vakhit, hurrá-optimizmus, rosszul értett „pozitív gondolkodás”.

Sokkal inkább annak az eredménye, hogy sok-sok tapasztalatunk van már. Tudunk szeretettel gondolni azokra az ismeretlen emberekre, akik jelentkezését napról napra látjuk a rendszerünkben, s tudjuk örömmel várni azokat a csodákat, melyeket együtt fogunk átélni alig egy hónap múlva. S örömmel gondolunk a Walden Hotelre, aki régi ismerősként, jó vendéglátóként vár minket, és teret ad a folyamatainkhoz. Így nekünk azalatt a három nap alatt semmi mással nem kell foglalkoznunk, csakis egymással, a Játékokkal, testünkkel-lelkünkkel, és lehetőségünk van a lényegre koncentrálni.

A téli elvonulás végén, a zárókörben az egyik résztevőnk azt mondta: először nagyon fontosnak érezte, vajon kivel kerül összea páros gyakorlatoknál, s kikkel kerül egy szőnyegre a kiscsoportos játékoknál. Később aztán ráébredt, valójában ennek nincs jelentősége. Hisz bárkivel is találkozott a 3 nap alatt, azoktól a találkozásoktól rengeteget kapott, s ráadásul éppen azt, amit ott és akkor a legjobb volt kapnia.

Ezzel a hittel készülünk mi is erre az eseményre. Ha kedvet érzel ahhoz, hogy velünk tarts, várunk szeretettel! Mi biztosan tudjuk, hogy épp Neked, épp akkor ott van a helyed.

Címke: elvonulás