Szakember

Pataki Beáta
Ajánljuk Neked

Pataki Beáta

Budapest

+36705474007

gyogyitopillanatok.hu/

"Az egyik legrégebbi tanítványom és munkatársam.

Élettapasztalatával,szorgalmával, sokirányú szakértelmével és emberségével hosszú évek óta bizonyítja rátermettségét.

Tapasztalt Szomatodráma Szakember (felnőtt és gyermek csoportok vezetésében egyaránt), és kiváló egyéni konzulens.

A SzomatoDráma hivatalos oktatója, aki - engedélyemmel és támogatásommal - évek óta végzi a módszer színvonalas terjesztését és tanítását." (Dr. Buda László)

Sajátos és megrázó családtörténettel, elképesztően kalandos sorssal vagyok megáldva.

Kihívásokkal telinek mondanám az utamat, sok-sok örömteli élménnyel és rengeteg tapasztalattal.

Ezeken keresztül értettem meg: nem vagyok egyenlő az élettörténetemmel, az átélt traumáimmal.

Néhány évvel ezelőtt megszállottan, s talán megtörten kerestem kérdéseimre a választ,

- hogyan teremtjük magunk köré az életünket?

- hogyan tudunk igazán mélyrehatóan változtatni és tenni önmagunkért, az életünkért?

- hogyan érthetjük meg igazán a tünetek, a test üzeneteit?

- miért a tüneteken, vagy egy krízishelyzeten keresztül üzen az élet, illetve a testünk?

- van-e közünk a velünk történő eseményekhez, hol szólnak rólunk?

Lehet, hogy még a végtelenségig is tudnám folytatni e kérdéssort…

Bátran ki merem jelenteni, hogy a megoldást és a válaszokat számomra a SzomatoDráma és az általa kínált szemlélet adta meg, addigi évtizedes önismereti, pszichológiai, meditációs és spirituális érdeklődésem, tudásom és tapasztalataim koronaékköveként.

Miután megismertem ezt a különleges látásmódot és a módszer életre hívóját, Dr. Buda Lászlót, az ő mindenkori támogatása jóvoltából, és a hajthatatlan érdeklődésem révén 2013-tól majdnem minden elérhető tanfolyamán részt vettem. Így lehetőségem adódott a módszer fejlődését és növekedését tanítványként, később pedig munkatársként végigkísérni.

Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy 2015 őszétől munkám, feladatom lett a Szomatodráma Gyógyító napok (mai nevén SzomatoDráma nap), a 8 napos SzomatoDráma Alapélmény önismereti tanfolyamok szervezése és megtartása; mindvégig a módszer megalkotójának bátorításával és szakmai felügyeletével. 2016-tól a Szomatodráma Játékvezetői Képzés, Egyéni konzultációs képzés oktatójavagyok Oláh Katával.

Az utóbbi években megalkottam a SzomatoDráma módszer "gyermek ágát": 6-12 éves korú gyermekek és 13-17 eves kamaszok számára tartok egyéni és kiscsoportos programokat, amelyek segítenek testi-lelki, életvezetési tünetek, vagy viselekedészavarok mozgatórugóinak feltárásában. Valamint oktatom ezt a módszert tanárok, szülők, segítő szakmában dolgozók számára.

Lelkesedem a munkámért, szeretem az átélt szakmai tapasztalataimat egyszerűen, gyakorlatiasan – néha nyersen – összefoglalni, új definíciókat alkotni; bizonyos témákat – függőség, fogyás, önismeret és gyógyulás – átkeretezni, újrafogalmazni. Az elmúlt évek tapasztalatai mentén érteni vélem, talán kezdem átlátni, hogyan fonódik össze az elménk, annak működésmódjai, hiedelmeink és a testünk működése, hogyan teremti meg a „benne lakó” a testet és az életét? Ki is ez a „benne lakó”? Hogyan ismerhetjük meg? Milyen szempontok mentén induljunk el? Lám, lám, megint kérdésekhez érkeztem. Azt hiszem, hogy azok a kérdések vezettek idáig az életutamon, amelyekre őszintén és mélyen kíváncsi voltam, még akkor is, ha a válaszok megtapasztalása nem volt feltétlenül kellemes számomra.

Úgy vélem, hogy a XXI. századi információ- és tudásáradatban szükségünk van egy benső, lélektani „vonalvezetésre”, szűrőre, egy olyan életvezetési rendszerre, ami segít abban, hogy elmélyüljön a kapcsolatunk önmagunkkal, megtanítson az önszeretetre, de egymás szeretetére is, arra, hogy ezt a „szeretést, hogyan kell csinálni, nem csak mondani”, cselekvéssé formálni; egyúttal rávilágít sérülékenységünkre, annak természetességére és emberi voltára, a hibáinkra is, segít ezeket elfogadni és megváltoztatni, kulcsot ad a világban és a velünk történő eseményekben való eligazodáshoz. Segít megkülönböztetni az igazat a hamistól, a látszatot a valóságtól, még ha ezek oly’ szubjektív dolgok is, hiszek az igaz emberi értékek időtlenségében és fontosságában, mint a tisztelet, az együttműködés, a közösség, a család fontossága, a kibontakozás és a szeretet. Azon igyekszem, hogy mindezen gondolatok alkossák életem és mindennapjaim, valamint munkám, az általam szervezett programok alapját, mondhatni „ars poetica-ját”.

„A szeretet nem nagy kövekből építi dómok pilléreit. Jelentéktelen kicsinyekből alkotja legnagyobb remekműveit.” (Hemingway)

www.gyogyitopillanatok.hu

Telefonszám: +36-70-547-4007