Blog

Gyógyulás női körben

2015. december 20. - Szerző: Szomatodráma

A női közösségek sajátossága, hogy használják a bennük rejlő támogatóerőt és az asszonyi bölcsességet.

Szerző: Dobi Dia

A mai digitális világában sokszor már csak virtuálisan kapcsolódunk egymással. Drasztikusan lecsökkent a valódi találkozások és őszinte, mély beszélgetések száma. Értékük ezzel szemben egyre nő, hiszen, ami ritka, az drága kincs!

Folytunk rohanunk, és nem hagyunk magunkra elegendő időt. Mindenkinek meg akarunk felelni, és közben figyelmen kívül hagyjuk a saját igényeinket. Elmaradnak a meghitt közösségi élmények, a bizalommal teli megnyílások, elfeledjük az adni tudás velünk született képességét.


Csak rajtunk múlik, hogy mire szánunk időt! A mi kezünkben a döntés, hogy kijelöljünk egy napot, mikor senki mással nem törődünk, csak a számunkra legfontosabb személlyel: önmagunkkal! Ez egy belső engedély, amikor merem azt csinálni, amihez kedvem van. Úgy határozok, hogy felvállalom önmagam, az igényeimet, az álmaimat, az elakadásaimat, a hiányaimat. Azt üzenem a világnak, a környezetemnek, de legfőképp önmagamnak, hogy „Én is fontos vagyok!”, „Én is megérdemlem a figyelmet!” , „Én is számítok!”.


Ehhez szükségünk lehet egymegfelelő helyre, és a megfelelő alkalomra, ahol bátran ki tudunk tárulkozni, beszélhetünk a félelmeikről, a vágyainkról, ahol jelen van az intimitás. A Gyógyító Játékok során megjeleníthetjük a konfliktusainkat, kereshetjük az elveszett harmóniát, és ami talán a legfontosabb, megélhetjük az érzéseinket. Ez egy olyan fórum, ahol megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy igazán őszinték, és nyitottak legyünk.

Dobi Dia


A női közösségek sajátossága, hogy használják a bennük rejlő támogatóerőt és az asszonyi bölcsességet. Ezt a tudást minden nő sejt szinten őrzi. Egy női csoportban hatványozottan van jelen a szeretetteljes figyelem és egymás segítése.

A Gyógyító Nap során lehetőséget biztosítunk, arra, hogy szembenézz egy benned zajló konfliktussal, vagy rátekints egy betegségedre, kapcsolatba kerül saját női minőségeddel, és megtapasztalt a benned rejlő lelkierőt, átéld, milyen az, amikor a megtartanak.
Annyiszor tapasztaljuk, hogy egy jó időben, jó helyen elejetett mondat valakiben komoly változást tud elindítani. Egy Játék során átélt érzések nem csak a Főszereplőt, hanem más Szereplőket is gyógyíthatnak. A másik története lehetne akár az én történetem is. Nem vagy egyedül…


A Nő feladata az, hogy érezzen, azaz szíven keresztül lássa, és értse meg a világot. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, önmagukat célszerű jobban megismerni, elfogadni és megszeretni. Te magad légy a változás, amit a világodban látni szeretnél!
Ehhez kínálunk segítséget, és támogatást Neked a Gyógyító Napon!