Szakember

Kocsis Ilona

+36303000099

Olyan szerencsés ember vagyok, aki a szomatodráma módszerét nem sokkal megszületése után létrehívójától, Dr. Buda Lászlótól tanulhattam. Így mára közel 10 év tapasztalatot tudhatok magaménak. A csoportos játékvezetés után fontosnak éreztem, hogy az egyéni konzultáció módszerét is elsajátítsam, belátva, hogy egyéni különbségek vannak abban, ki talál jobban magára csoportban és ki igényli a kétszemélyes teret.

Személyes hívásom a szomatodráma irányába elsősorban a magam és környezetem testtel és betegséggel kapcsolatos megélései voltak. Abban, hogy láthatatlan ám létező összefüggés rejlik bennünk, miszerint a test valójában hordozója, megjelenítője a mélyebb „rétegekben” tárolt tartalmaknak, semmi kétségem nincs. Sokat segített ennek felismerésében a 25 év jógagyakorlás és a ma már 10 évnyi jógatanítás is.

Úgy vélem, hogy a testi tünetek, betegségek, amelyek gyakran felvetik a fejüket vagy hosszabb ideje jelen vannak a testedben és nyugtalanítanak, sőt már zavarják a mindennapjaidat, törődésért kiáltanak. Az egyéni szomatodráma konzultáció és játék folyamatában pozitívan használjuk fel a zavaró tünetet. Hagyjuk, hogy vezessen. Nyomába eredünk, honnan jön, hová tart, mit fejez ki és mire van szüksége ahhoz, hogy kilépjen az életedből.

Kicsit olyan, hogy itt vagy te és a tested és leültök egymással szemben, aztán csak engedjük és támogatjuk, hogy létrejöjjön a párbeszéd. Ebben a szeretetteli figyelemben, meleg elfogadásban - ahol leteheted a szerepeket, ahol nincsenek elvárások, ahol jó vagy úgy, ahogy vagy - megnyílik a belső tér, és hozzáférhetővé válik az, amire a hétköznapokban fátyol borul. Életre kelnek a kreatív energiáid, odatalálsz a forrásaidhoz, képességeidhez és e folyamatban egyszer csak elérkezel arra a pontra, amikor megléped, megváltoztatod vagy éppen elfogadod, átöleled. Bárhogyan is történik, a feszültség, a nehézség, az ellenállás, a nyögés oldódik. A tempót a te lehetőségeid, szándékaid és egyéni folyamatod adja, külső nyomás nélkül.

Az egyéni konzultáció során néha eszközöket használunk a „játszótársak” helyettesítésére – párnát, kavicsot, papírlapot - néha inkább elmerülve, elmélyülve a képzelet világában jön létre a fontos találkozás a testtel, néha pedig egyszerűen csak meghívjuk őt egy székbe, hogy legyen velünk és beszélgessünk.

A hétköznapokban emberekkel foglalkozom, főképp egyéni folyamataikban kísérem őket módszerintegratív coaching, szomatodráma, családállítás és jóga eszköztárának alkalmazásával. Csoportos játékot rendszeresen, 5 alkalmas mini folyamatban indítok. Ha úgy érzed én szólítottalak meg, szeretettel várom hívásod.

Budapesten és Pécsett dolgozom személyes és igény szerint online formában is.

Első konzultáció 90 perc

Díja 15.000,- Ft

Helyszín: Budapest XIV. ker.

Várakozási idő: kapcsolatfelvételkor aktuálisan tudom megmondani