Szakember

Ladó Aranka

Ép testben ép lélek. – De fordítva is igaz: ép lélekkel ép a test. Köztük a kapcsolat már régóta ismert.

Vajon tested vagy lelked üzenetét szoktad előbb megérteni? Az egyéni konzultáción mindkettőre lehetőséged nyílik. A lényeg, hogy ne mások által jónak gondolt úton haladj, hanem saját belső hangodat kövesd. Szándékaid tisztázásában, életeseményeidhez való viszonyulásban, az új lehetőségek meglátásában segít ez a kreatív módszer.

Jómagam mentálhigiénés szakember lévén elfogadó attitűddel állok a hozzám fordulók mellet, művészeti terapeutaként tapasztalhatom, ahogy belső világuk megelevenedik, majd láthatóvá, formálhatóvá válik, valamint pszichodráma vezetőként az új kapcsolódások és eddig el nem hangzott párbeszédek sorsfordító pillanatainak lehetek szemtanúja.

A szomatodrámában az a csodálatos, hogy egyszerre tapasztalhatjuk meg mindezt, egyszerűen, gyorsan, biztonságos keretek között. Lassan öt éve, hogy először találkoztam a szomatodrámával és azóta is lenyűgöz. Nemcsak a módszer mutatja meg új arcát, hanem belső világunk is. Ismerős szereplők, helyzetek között találhatunk rá új lehetőségekre, ami eddig is ott volt, csak mintha a megvilágítás változna meg, változik a fókusz és a viszonyulás is.

Így ami eddig zárt ajtónak tűnt, kiderül, hogy nyitható, vagy épp ellenkezőleg rájövünk ideje bezárni valamelyiket.

Miért pont engem válassz? Buda Lászlótól erről a honlapról idézek: "Szomatodráma Szakember" oklevéllel rendelkezők névsora: Az alábbi névsorban azok a szakembereink szerepelnek, akik sikeresen elvégezték a Szomatodráma Központ által szervezett 160 órás játékvezető és 240 órás szakember képző tanfolyamot. Ők rendelkeznek a legtöbb szomatodrámás tapasztalattal. Az évek során felhalmozott tudásukkal és saját példájukkal a hozzájuk fordulók gyógyulása mellett a módszer tanítását, továbbadását is segítik.”

Itt négy kollégámmal együtt szerepelek.

Az egyéni kozultáció

időtartama: 120 perc

díja: 15 000 Ft.

helyszíne:Budapest, XVII. kerület Jásztelek u. 36.

átlagos várakozási idő: 3-5 nap