Nyilatkozat

Felhívjuk a figyelmét, hogy programjaink tájékoztató, ismeretterjesztő és önismereti jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és nem pótolják vagy helyettesítik az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, kivizsgálást és kezelést. A SzomatoDráma nem gyógyító eljárás. Pszichés vagy pszichoszomatikus zavarok fennállása esetén orvosi vagy pszichoterápiás ellátás igénybe vételét javasoljuk!


A SzomatoDráma egy önismereti-öngyógyító módszer, amelynek legfőbb jellemzői az egyszerűség, a játékosság, a természetesség, az érzelemgazdagság és a hatékonyság. A SzomatoDráma nem orvosi vagy pszichoterápiás beavatkozás és nem alternatív/komplementer gyógymód. Nem támaszkodunk anatómiai és élettani ismeretekre, játékaink során mellőzzük az orvosi vagy természetgyógyászati jellegű diagnózisok használatát.


Képzéseinken a SzomatoDráma módszerét alkalmazó játékvezetőket és konzulenseket képzünk, akik nem pszichológusok, pszichoterapeuták vagy pszichoterápia folytatására feljogosított személyek. A játékvezető és a konzulens feladata, hogy eszközeit és szakmai tudását latba vetve hozzásegítse kliensét ahhoz, hogy érdemi felismerésekhez jusson önmagával kapcsolatban, releváns érzelmeket éljen át, cselekvően átrendezze szubjektív világa egy-egy területét, és mobilizálja belső hajtóerejét céljai, saját jólléte irányába.


A SzomatoDráma módszerű egyéni konzultáció nem orvosi vagy pszichoterápiás beavatkozás és nem alternatív/komplementer gyógymód, hanem egy önismereti célú beszélgetés, amelybe a SzomatoDráma módszer egyes elemei is felhasználásra kerülhetnek. A konzultáció célja hozzásegíteni a klienst ahhoz, hogy érdemi felismerésekhez jusson önmagával kapcsolatban, releváns érzelmeket éljen át, cselekvően átrendezze szubjektív világa egy-egy területét, és mobilizálja belső hajtóerejét céljai, saját jólléte irányába.