Dr. Buda László

Médiamegjelenések

 • A test színpada

  Családi Lap

  Kívülállóként talán viccesnek tûnik, amint egy testi tünetünket, szervünket megszemélyesítjük, és játékra hívjuk, a katarzisélményt jelentô pillanat azonban annál meglepôbb. Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta módszere meglehetôsen új keletû önismereti technika, mely kreatív, játékos módon segít megismerni a saját testünk mûködését.

 • A hipochondriától a jó vezetőig - Interjú Dr. Buda Lászlóval

  Üzlet & Pszichológia

  Ki a jó vezető? Milyen a jó szülő? Mitől betegszünk meg, és hogyan nézzünk szembe önmagunkkal? Kérdések, amelyek évek óta szembejönnek az emberrel.Buda László válaszai, amelyek viszont nem. A pszichiáter-terapeuta íróval beszélgettünk, az őszinteséget nem kímélve.

 • Szeresd – Vámos Miklós kritikája a "Mit üzen a tested?"-ről

  Figyelő

  Vámos Miklós megtalálta és elolvasta a könyvet. Kritikát írt róla. És valóban, kritikus szemmel tekint minden, gyors gyógyulást ígérő módszerre és az ezeket ajánló "önjelölt mágusok"-ra. A "Mit üzen a tested?" szerinte – a külső megjelenését kivéve – egy üdítő kivétel...

 • Interjú Buda László Pszichiáterrel

  HVG Extra Pszichológia

  „Elidegenedtünk a testünktől” – véli a szomatodráma módszer magyar kidolgozója. A Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal című könyvet jegyző orvos működésének középpontjában a test és a lélek közötti kapcsolat helyreállítása áll. A testkultusz és testünk gyűlöletének paradoxonáról, a betegségek okairól kérdeztük.

 • Állj szóba a testeddel!

  Elle Riport

  A testem én vagyok. Ezt az egyszerű igazságot gyakran elfelejtjük. Pedig ha megtanuljuk a testünk nyelvét, akkor megértjük az üzeneteit, azokon keresztül pedig a saját, mélyebb szinten zajló életünket, beleértve a konfliktusainkat, az elakadásainkat, mindazt, ami akadályoz minket abban, hogy egészségesebbek, boldogabbak és szabadabbak legyünk.

 • Szomatodráma – A Gyógyító Játék

  Nők Lapja

  A NŐK LAPJA "Lélek" rovatában: A szomatodráma alapgondolata, hogy a testünkkel kapcsolatba lépve képesek vagyunk átlátni életünk kusza mintázatait, és a gyógyulás útjára lépni...

 • A tested a legjobb barátod

  Baba Patika

  Melyek azok az apró lépések, amit bárki megtehet akár már holnap is, hogy gyermeke egészségesebb, boldogabb életet élhessen
  – egységben a testével?

 • Kié a felelősség?

  Pszichológia és Praktikum

  A személyes felelősségvállalás és a testtel folytatott kommunikáció szerepe az egészség megőrzésében.

 • A női betegség tanított meg boldogan élni

  Nők Lapja Psziché

  Tavaly derült ki, hogy endometriózisom van: a méhszöveteim a méhemen kívülre vándoroltak, ezért nem tudtam teherbe esni. Sejtettem, hogy ilyesmi nem történik véletlenül, ezért elhatároztam, hogy megfejtem a testem üzeneteit. Elindultam egy mély önismereti úton, amelynek a végére nemcsak a betegségemet gyógyítottam meg, hanem az egész életemet.

 • Szeretettel gyógyítani

  Bajai Honpolgár

  Dr. Buda Lászlóval önismeretről, hagyományos és új típusú orvoslásról, testünk üzeneteiről.

 • Adni a legnagyobb öröm

  Nők Lapja Psziché

  Szolidaritással nemcsak kapaszkodókat, bátorítást, szabadságot adhatunk egymásnak, hanem szeretetteli támogatásunkkal hozzájárulhatunk mások gyógyulásához, és saját magunk is könnyebben megélhetjük a boldogság és teljesség érzését.

 • Betegségünk a színpadon

  Nők Lapja Psziché

  A lelki sebeinkkel általában pszichológushoz fordulunk, testi nyavalyáinkkal meg szakorvoshoz. Pedig a kettő egységet alkot, és a szomatodráma épp erre épít: színpadra állítja szerveink működését, hogy felismerjük betegségünk lelki okait.

 • Testbe zárt félelem

  Camino

  Visszatérő tüneteink, betegségeink mindennél tisztábban és őszintébben tárják elénk félelmeinket és a mögöttük húzódó fájdalmas élmények elkerülésére tett öntudatlan kísérleteinket.

 • Mitől telik meg a „szeretettartály”?

  Nők Lapja Psziché

  Az önismeret értékké vált, de vajon társul-e önelfogadással? Ha nem, akkor marad egy vita önmagammal, ami ugyanolyan káros, mint perlekedni a valósággal. Az önszeretet az önelfogadást követheti. Ráébredek: aki én vagyok, az egy csoda.

 • Változásmenedzserem: a porckorongom

  Camino

  Ha én terveznék világot, és egy olyan eszközt keresnék, amely– saját fel nem fogott érdekükben - változásra kényszeríti a makacs kis halandókat, nekem sem jutna jobb az eszembe a betegségnél.

 • Dr. Osváth Péter könyvismertetője

  Psychiatria Hungarica

  Könyvében a szerző egy nagyon izgalmas és új területre kalauzolja az olvasót, a testünkkel való kapcsolat és a gyógyító kommunikáció bemutatását tűzte ki célul. Nem csupán egy terápiás módszert mutat be, de egyben izgalmas szellemi kalandra is csábít.

 • Gyógyító ébredések

  Hölgyvilág

  A szomato-pszichoterápiás szemléletmód alapja az a meggyőződés, hogy az emberi test komplex tudattal és memóriával bír. Az ember magán viseli élettörténete lenyomatait, és emlékei nem csak az agyban raktározódnak el, hanem a test egészében.

 • A testem és én...

  Nők Lapja Psziché

  Sokan, akik hozzám jönnek gyógyulásért, szenvednek a testüktől. Pontosabban: attól a viszonytól, ami a testükhöz fűzi őket. Viszonylag ritka jelenség, hogy valaki a szenvedély, hála, szeretet, jóindulat, gyengédség, elfogadás, tisztelet, csodálat érzéseit saját testével kapcsolatban rendszeresen megélje.

 • Gyógyító utazás

  Új Nő

  Egy ember számára a belső konfliktust nem annyira a másik ember milyensége okozza. Inkább az, hogy ő maga az ő viselkedését miképpen éli meg. S ezzel a belső érzettel a szomatodráma és egyéni terápia során is remekül lehet dolgozni. Önmagán ugyanis minden ember tud változtatni!

 • Minden szinten őszintén?

  Camino

  Mindaz, amit a testünk hordoz és kifejez, amivel szembesít, amire kényszerít, összességében valamilyen cél irányába látszik mutatni. Mintha a maga módján a helyes ösvényt jelezné, javasolná, követelné.

 • Mit üzen a test?

  Diéta

  A testünkkel való kapcsolatfelvételre a legjobb mód a személyesség. Egyszerűen tekintsük úgy, mintha tényleg komoly partnerrel lenne dolgunk, akihez lehet beszélni. Figyeljünk rá és próbáljuk megérteni, mi folyik benne.

 • Gyógyuljunk együtt megbocsátással

  Camino

  A MEGBOCSÁTÁS alighanem a legerősebb gyógyszer, amely rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy megszabaduljunk testi-lelki betegségeinktől.

 • Spirituális összhang

  Ridikül

  Manapság egyre népszerűbbek az alternatív gyógymódok, és az ép testben ép lélek régi bölcsessége is elterjedt igazságnak számít. Míg pár évtizede kuruzslónak, sarlatánnak kiáltották ki azokat, akik szerint a test betegségeit a lélek szomorúsága okozza, addig ma már ez az elmélet egyre elfogadottabb.

 • Férfitörténet egy prosztata szemszögéből

  Camino

  TUDOD, ARRA JUTOTTAM, hogy az emberek elég buták lehetnek, mert azt hiszik, hogy mi, szervek, bármilyen módon ártani akarunk nekik. Ez egyszerűen nevetséges!

 • Színpadon a test

  Blikk Nők

  Ezzel a rugalmas, játékos módszerrel eljuthatunk a lélek mélységeibe. A terápiát bevezető, rövid interjúkkal azt akarjuk elérni, hogy a résztvevők ne fejben találják ki, mi zajlik bennünk, hanem engedjék, hogy a testük vezesse el őket a probléma lényegéhez.

 • Egy jóindulatú daganat margójára

  Camino

  A stressz – a legegyszerűbb megfogalmazásban – az organizmus fiziológiai válasza a vélt vagy valós fenyegetettségre. Ez az alkalmazkodást segítő folyamat a testben zajlik, és bizonyos mértékig észleljük is: testi érzetek, érzelmek, gondolatok kísérhetik.

 • Gyógyító játék

  Kiskegyed

  Sokszor a kezelés jelenti a betegeknek a legnagyobb tehertételt. Bizony elő-előfordul, hogy az orvosok túlterheltségük, kiégettségük okán rutinból kezelik az embereket, aik szinte futószalagon érkeznek hozzájuk. Papírokat kérnek tőlük, egy betegség címke kerül rájuk. Pedig minden betegnek személyes odafigyelésre, törődésre lenne szüksége.

 • Intuíció a gyógyító munkában

  Camino

  A VALÓDI INTUÍCIÓ LEHETŐSÉGE elsősorban azok számára nyílik meg, akik mernek tévedni és illogikusnak tűnő irányokba elindulni. Akik tudnak bízni magukban, a másikban, és abban a mélyen húzódó, rejtélyes kötelékben, amely összeköt két embert, és amely behálóz minden létezőt.