Blog

 • A gyógyulás spirituális dimenziói

  2019. szeptember 11. - Szerző: Oláh Kata

  A gyógyulás útjait keresve nem hagyhatjuk figyelmen kívül életünk spirituális dimenzióit sem...

  Bővebben
 • Egy operáció története

  2018. augusztus 10. - Szerző: Oláh Kata

  Mert attól, hogy szomatodrámázunk, még megbeteghetünk. És meg is gyógyulhatunk...

  Bővebben
 • Az idő két arca

  2017. november 29. - Szerző: Oláh Kata

  Az adventi időszak és a karácsony éppen azok a napok, amikor egyszerre érezhetjük az idő két arcát. A kronoszt, a múló időt, és a kairoszt, a pillanatok egyedi, különleges minőségét, ízlelgethetjük a gondolatot, hogy mindennek rendelt ideje van. 

  Bővebben
 • Az élet mint mozi

  Az elengedés és továbblépés titkai

  2016. január 26. - Szerző: Dr. Buda László

  Ha következetesen feltesszük magunknak a kérdést: hogyan lehet szabaddá válni személyes múltunk szorításából, hogyan lehet valóban megbocsátani és elengedni mindazt a bántást, elhanyagolást és méltánytalanságot, ami velünk történt életünk során, eljuthatunk a „radikális megbocsátás” igényéig. Ez a folyamat – melyet eredetileg Colin Tipping fogalmazott meg – attól radikális, hogy túllép a fejben történő megbocsátás és elengedés szintjén. Mert, ismerjük el, vannak doglok, amelyeket irtózatosan nehéz megmagyarázni, elfogadni, elnézni, elfelejteni.

  Bővebben
 • Találkoztam egy megvilágosodott emberrel (vagy egy elmebeteggel?)

  Amikor a páciens gyógyítja a pszichiátert...

  2015. december 19. - Szerző: Dr. Buda László

  Nemrég találkoztam egy különös férfivel. Nem azért keresett meg, mert betegnek érezte magát, hanem csak beszélgetni akart velem... a szeretetről.

  Bővebben
 • Nyitott Műhely - A Prána Nadi

  2015. november 6. - Szerző: Oláh Kata

  ... Ezután Judit a terem közepén meggyújtott egy fehér gyertyát, s közös meditációra invitált minket. Elindultunk befelé, lelkünk egy rejtett, titkos kincseket rejtő zugába, s belső bölcs vezetőnknek feltehettünk egy kérdést, ami éppen most foglalkoztat minket. Mikor a meditáció végén lélekben visszatértünk a terembe, s körbepillantottam társaim arcán, a szemek csillogásából úgy láttam, ki-ki megkapta a maga válaszait belső vezetőjétől. Én is. Judit azzal indított, hogy egy bölcs láma szokta mondani: „a te világod a te világod, az én világom az én világom”...

  Bővebben