Blog

 • Mit jelent az, hogy a szomatodrámában nem gyógyítunk?

  2016. augusztus 9. - Szerző: Oláh Kata

  Akkor a Gyógyító Nap se lesz gyógyító? És a Gyógyító Játék sem? És akkor hogyan fogok meggyógyulni? Hiszen nekem tüneteim vannak! Én elsősorban azért jönnék szomatodrámázni, mert üzen a testem, jelez valamit, amit nem értek, vagy éppenséggel érteni vélem, de nem tudom, hogyan tovább, mit kezdjek ezzel? Hogyan fogok akkor meggyógyulni? Mire számíthatok, ha eljövök szomatodrámázni?

  Bővebben
 • Hogyan kell vezetni a szomatodráma játékot?

  2016. április 25. - Szerző: Szomatodráma

  Lehet játszani játékvezető nélkül is? Milyen a jó szomatodráma játékvezető?

  Bővebben
 • Játszani jó

  2016. április 22. - Szerző: Gere Viki

  Játszani jó! Játszva gyógyulni: felemelő!

  Bővebben
 • Hideg végtag

  2016. április 7. - Szerző: Gere Viki

  Ez az intuíció, vezettetés varázsa. Hiszen mindez akkor tud átélődni a legmélyebben, amikor az elménk nem tudja összerakni a helyzetet, nem tud egy ösztönös védelmet biztosítani nekünk, azzal a felkiáltással, hogy „ezt ne tedd, mert nagyon fog fájni és én meg akarlak védeni a fájdalomtól”.

  Bővebben
 • Kinek ajánlott a szomatodráma?

  2016. április 4. - Szerző: Szomatodráma

  Mi kell ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki egy szomatodráma játékból? Kinek ajánlott a szomatodráma? Hogyan érdemes játszani?

  Bővebben
 • Kreativitás a belső világunkban

  2016. március 30. - Szerző: Gere Viki

  Az a nagyon új, amit megtapasztaltam, a szublimáció megjelenésének lehetősége egy játékon belül. A szublimáció egy pszichológiai fogalom, amely felszabadítja a tudattalan tartalmakat, kerülő úton, az alkotás szimbólumrendszerén keresztül, enyhítve az elfojtás erős visszatartó hatását. … A művész az alkotásán keresztül csökkenti félelmét, szorongását, bűntudatát, kétségbeesését.

  Bővebben
 • Beköszönnek a generációk

  2016. március 22. - Szerző: Gere Viki

  Tapasztalatom szerint a szőnyegen, amikor újraélődik egy-egy akár „pattnak” mondható helyzet, a főszereplő új erőforrásokhoz tud jutni, amennyiben bátorítást, támogatást kap a kísérőtől. Az Anya-Lánya párbeszédet követve kiderült, hogy Anyuka nagyon nehéz sorssal, gyermekorral bírt. A főszereplő először csak kívülről nézte, ahogy a Nagymamája és Anyukája számára eddig ismeretlen módon kapcsolódtak egymáshoz. Ennek a látványa is mélyen megérintette, hiszen ez volt az, amit eddig ő nem tapasztalhatott meg. Ennek a megindultságnak az érzésével tudott immáron közeledni Anyukájához, visszamenni egy kicsit az időben, gyerekként az ölébe hajtani a fejét és megkapni mindent, amit most már meg tudott adni az Anyukája neki. Csodálatos pillanatok ezek, amikor látjuk a főszereplő arcán a változást, a kisimulást, még akkor is, ha könnyek folynak az arcán.

  Bővebben