Blog

 • Mit tehetünk magunkért?

  2017. március 21. - Szerző: Oláh Kata

  Vajon mitől függ, mennyire vagyunk aktív alakítói saját életünknek?

  Bővebben
 • Kigyógyulni önmagamból

  2016. szeptember 15. - Szerző: Oláh Kata

  A lelkem legmélyén hosszú éveken át volt egy illúzióm, hogy az önismeret és önszeretet eszközeivel meg tudom magam „javítani”, és lesz egyszer majd egy pillanat, amikortól fogva nem fogok hiányt, fájdalmat, félelmet érezni... Aztán egyszer csak átéreztem, hogy sosem gyógyulhatok ki önmagamból.

  Bővebben
 • A jobb térd üzenete

  2016. augusztus 23. - Szerző: Dr. Ungváry Lilla

  Ebben a bejegyzésben és a következőben egy-egy Gyógyító Játék leírását olvashatod. Mindkettő Szomatodráma Játékvezető írása, mindkét Játék a nyári Elvonuláson történt, s mindkettő egy-egy térdről szól. Ez most a jobb térdről, a következő pedig a balról. Két térd, két benső világ, két üzenet - sokszínűségünkben, ezerarcúságunkban egyformák vagyunk.

  Bővebben
 • Az ébredések élménye

  2016. június 28. - Szerző: Dr. Buda László

  Úgy tapasztaltam, az "ébredés"-ként, "megvilágosodás"-ként megélt élmények testünk különböző területein eltérő mintázatot, jelleget mutathatnak.

  Bővebben
 • Szomatodráma instant, avagy hogyan tesz csodát egy kis figyelem

  2016. június 14. - Szerző: Szomatodráma

  Az alábbiakban Kárpáti Heni, a Szomatodráma Játékvezető Képzés résztevőjének beszámolóját olvashatod arról, hogyan tud működni a szomatodráma egy apró előszobában, öt perc alatt, átütő erővel.

  Bővebben
 • Mit jelent elengedni a múltat?

  2016. június 10. - Szerző: Oláh Kata

  Úton-útfélen olvashatjuk azt az - egyébként nagyszerű és hasznos - tanácsot, hogy "engedd el a múltat, és élj a jelenben". De mit jelent pontosan a múlt elengedése, vagyis hogyan modellezi mindezt a szomatodráma?

  Bővebben
 • Sport, diéta, szomatodráma

  2016. május 17. - Szerző: Oláh Kata

  A nyári villámdiéták margójára...

  Bővebben
 • Hogyan döngöljük földbe magunkat?

  2016. május 6. - Szerző: Oláh Kata

  Nem tudom, Veled előfordul-e ilyesmi, kedves olvasó, de velem időnként megesik, hogy azon kapom magam: történik velem valami, s ennek kapcsán, mintegy gombnyomásra, mindenféle negatív gondolat tolul az elmémbe. Általában önmagamat kritizáló, a helyzettel elégedetlenkedő, makacs kis jószágok, melyeket sokáig észre sem vettem, pusztán automatikusan igazként könyveltem el... Nézzük meg, melyek a legjellemzőbb, kognitív torzítások, amelyeket hajlamosak vagyunk elkövetni, akár anélkül, hogy észrevennénk.

  Bővebben
 • Az tanáts-adásnak károsságárul

  2016. április 19. - Szerző: Oláh Kata

  Egy személyes gondolat arról, hogy nem mindig a legjobb megoldás, ha mindenáron tanácsokat és megoldást kínálunk valakinek, akinek éppen nehézsége van. Sokszor az együttérzés és a szeretetteli figyelem sokkal többet adhat...

  Bővebben
 • Kreativitás a belső világunkban

  2016. március 30. - Szerző: Gere Viki

  Az a nagyon új, amit megtapasztaltam, a szublimáció megjelenésének lehetősége egy játékon belül. A szublimáció egy pszichológiai fogalom, amely felszabadítja a tudattalan tartalmakat, kerülő úton, az alkotás szimbólumrendszerén keresztül, enyhítve az elfojtás erős visszatartó hatását. … A művész az alkotásán keresztül csökkenti félelmét, szorongását, bűntudatát, kétségbeesését.

  Bővebben