Szakember

Pataki Beáta
Ajánljuk Neked

Pataki Beáta

Játékvezető, Egyéni konzultáció (végzett), Szakember (végzett)

Budapest

+36 70 547 4007

Kísérem a hozzám fordulókat a szenvedélybetegségekből, függőségekből, érzelmi zavarokból való végleges gyógyulás felé. Az a tapasztalatom, hogy minden krónikus betegség egy függőség is, hiszen a hullámokban ismétlődő tünetek kiszolgáltatottá tesznek. Foglalkoztat a kényszerű cselekvés lélektana. Ezért lettem addiktológus természetgyógyász,

Mélyen hiszem, hogy a testünk egy szuper rendszer, "tudja mit csinál", s abban is biztos vagyok - akár tudunk róla, akár nem - mi magunk irányítjuk ezt a rendszert. Nagyon érdekel, mik azok a személyes törvényszerűségek, amelyek működtetnek bennünket, embereket.

Az egyik sarkalatos pont a gyógyulás felé az, hogy megértjük mit jelent a saját tünetünk, betegségünk, mi az az egyéni ránk jellemző sajátos ok, transzparens korlát, rejtetten munkáló benső erő hatás, amely fenntartja a nem kívánt állapotot.

8 éven át dolgoztam exkluzív személyi edzőként és sportoktatóként (egyéni, csoportos mozgásformák, rehabilitáció) Olaszországban, Németországban és Magyarországon, valamint az egyik kereskedelmi Tv csatornán 2 évig életmód-műsort vezettem.

Közel egy évtizedes edzői munkám révén rengeteg tapasztalatot szereztem a különböző táplálkozási és énkép zavarok kialakulásának okairól, kezeléséről (kóros elhízás, kóros soványság, anorexia, bulimia). Sokat foglalkozom krónikus betegségben szenvedő gyermekekkel (5-15 éves korig), valamint a budapesti Xántus János Kéttannyelvű Gimnáziumban tanítok önismeretet és meditációt tinédzsereknek.

A szomatodráma számomra nemcsak egy kiváló és hatékony, de mindazonáltal végtelenül természetes, egyszerű és játékos módszer, hanem egy látásmód, egy életelv, amely közelebb visz és ráhangol arra a mélyen bennünk lévő szeretetre és összetartozásra, amely minden Ember legmélyebb igénye, születési előjoga.

Ehhez a szép felelősségvállaláshoz való megérkezés áll gyógyítói munkámközéppontjában, melynek révén a minket gúzsba kötő életkörülményekből és fájó tünetekből való véglegesfelszabaduláshoz juthatunk el.