Blog

 • Mit üzennek a dánok?

  Hogyan lehetünk boldogabbak a mindennapjainkban

  2017. november 13. - Szerző: Oláh Kata

  A pozitív pszichológia, azon belül a boldogságkutatás gyakori témája mostanában a hygge. Ezt a dán kifejezést nem szokás lefordítani (maguk a dánok úgy tartják, a hyggét nem lefordítani, hanem átélni kell), ám jelentése egyre ismertebb. Tág fogalom, melybe sok minden belefér: biztonság(érzet), barátságosság, meghittség, meleg hangulatú társas összejövetelek. Most, hogy a csípős-ködös november beköszöntött, és korán sötétedik, talán nekünk sem jön rosszul, ha megismerkedünk e dán varázsszóval.

  Bővebben
 • Mit tehetünk magunkért?

  2017. március 21. - Szerző: Oláh Kata

  Vajon mitől függ, mennyire vagyunk aktív alakítói saját életünknek?

  Bővebben
 • Tényleg minden fejben dől el?

  2016. július 13. - Szerző: Szomatodráma

  Hogyan születnek a jó döntések? Mit tudunk racionálisan eldönteni? Hogyan érezzük át a döntéseinket? Mit mond a szívünk és mit döntenek el a zsigereink?

  Bővebben
 • Homályok a látásunkban - homályok az életünkben (?)

  2016. február 23. - Szerző: Dr. Ungváry Lilla

  A kép amit kívül látunk az, amit magunkban létrehozunk. Ha ezt felismerjük, a változtatás lehetősége is a kezünkbe kerül.

  Bővebben
 • Az önbírálat őrjítő ördöge - és amit tehetünk ellene III.

  2016. január 15. - Szerző: Oláh Kata

  Az önmagunkkal való együttérzés, emberi élményeink általános voltának felismerése és az éber jelentudatosság nem csak mentális jóllétünkhöz járul hozzá, hanem a transzperszonális élmények felé is megnyitja az ajtót, ráadásul testünkben is mérhető pozítív változásokat okoz.

  Bővebben
 • Egy gondolat a radikális öngondoskodásról

  2015. november 3. - Szerző: Dr. Buda László

  A "radikális öngondoskodás" kulcsszavai: önismeret, öndiagnózis, testi-lelki összefüggések felismerése, elfogadás, együttműködés, önszeretet, öngyógyítás.

  Bővebben